معماری صخره ای در 9 روستای اردبیل شناسایی شده است
- شناسه خبر: 10205
- تاریخ و زمان ارسال: ۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۱
- نویسنده: پشتیبانی
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، منصور عالیقدری ظهر پنج شنبه با اعلام این خبر تصریح کرد: معماری صخره ای از اعجازهای معماری و از جاذبه های گردشگری این منطقه محسوب می شود.
او افزود: تاکنون معماری صخره ای و دست کند در روستاهای ویند کلخوران و چله خانه، گلستان، اباذر، لاهرود، اصلاندوز، اسکی شهر، شایق، کنزق و ویله درق شناسایی شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان متذکر شد: مطابق بررسی ها معماری صخره ای روستای کنزق کامل ترین و دست نخورده ترین نمونه در استان است.
او با اذعان به تخریب طبیعی معماری صخره ای در سایر روستاها ادامه داد: در مابقی روستاها اغلب دهانه غارها و سازه ها با گذر زمان مسدود شده و لازم است با تامین اعتیار مطالعات باستان شناسی انجام شود.
عالیقدری ادامه داد: این در حالی است که در کنزق مطالعات اولیه و مستند نگاری در سال گذشته تکمیل شده و طرح مرمت و احیا نیز در حال انجام و تکمیل است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به انجام تحقیقات باستان شناسی و خواناسازی فضاهای معماری اشاره و تصریح کرد: در واقع در روستای کنزق می توان نمونه کامل معماری صخره ای را مشاهده کرد.
عالیقدری در خصوص برنامه های احیا و مرمت معماری های صخره ای شناسایی شده به آغاز اقداماتی در روستای کنزق اشاره و تاکید کرد: در فاز نخست احیای معماری روستای کنزق در دستور کار است و در این خصوص از مشاور، طرحی درخواست شده تا در صورت تائید عملیات اجرایی آغاز شود.
او با تاکید به ضرورت مطالعه مابقی روستاها تصریح کرد: بعد از روستای کنزق وضعیت و چگونگی مرمت و احیای معماری صخره ای سایر روستاها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
او متذکر شد: معماری صخره ای از جاذبه های گردشگری کمتر شناخته شده روستاهای استان است و با احیا سازه ها می توان زمینه جذب و بازدید گردشگر را فراهم ساخت.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد