هفته استان اردبیل، هفته ایران است
- شناسه خبر: 9173
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ تیر ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۱
- نویسنده: پشتیبانی
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، نادر فلاحی در مراسم اهدا گواهی ثبت مجموعه اسناد جهانی شیخ صفی که در موزه ملی ایران برگزار شد، بیان داشت: هفته استان اردبیل، هفته ایران است چرا که این هفته سرآغاز بنیاد یک دولت مقتدر فراگیر شیعی توسط یکی از ناموران تاریخ ایران از شهر دارالارشاد اردبیل و هدیه آن به تمام ایرانی ها است.
وی گفت: اردبیل نه تنها به عنوان یکی از اولین مراکز بایگانی تمدن ایران اسلامی و شکل گیری یکی از قدیمی ترین مجموعه فرهنگی و تاریخی ظروف چینی و شیشه ای است بلکه نقش بی مانندی در بنیاد ایران نوین ایفا نموده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل ادامه داد: ایران به عنوان یک واحد سیاسی مستقل در دوره صفویان واقعیت عینی یافت بنابراین پاسداشت سالگشت این رویداد بزرگ احترام به کسانی است که جان خود را فدای آرمان های بلند استقلال و تمامیت ارضی کردند.
فلاحی اضافه کرد: اهميت سلسله صفوي در تشكيل دولت ملي ايران با رسميت تشيع در عالم اسلام به رهبري شاه اسماعيل در سال 907 ق بر پايه وحدت و رسميت مذهب تشيع از شهر اردبيل زادگاه و خاستگاه سلسله صفوي بیش از پيش روشن مي شود.
وی افزود: حركت تاريخي و وحدت بخش و استقلال آفرين شاه اسماعيل از شهر اردبيل آغاز شد و اران و شيروان و بخش هاي ديگري از قفقاز و آسياي صغير و آناتولي و سوره و بين النهرين را فرا گرفت.
فلاحی گفت: نقش برجسته ایی که دارالارشاد اردبیل در پرورش و تربیت علما و عارفان و شخصیت های مذهبی و سیاسی که در تشکیل دولت شیعی ایران داشته است در میان شهرهای ایران بی مانند بوده و شاه اسماعیل اول به عنوان بنیانگذار دولت صفوی و مولانا محقق اردبیلی سر سلسله فقها و مجتهدین عصر، زمینه ی لازم را جهت تشکیل دولت شیعی و علوم فقه را فراهم کردند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل عنوان کرد: به دلیل همین خدمات بوده که رهبر فرزانه جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی خامنه ای با کلام زیبا و استوار خودشان حق مطلب را درباره اردبیل و صفویان بیان فرموده اند: «اینجانب بر خلاف کسانی که صفویه را در چشم ها ضد ارزش کردند تأکید می کنم که صفویان بزرگترین حق را به دانش فقاهت و کلام شیعی دارند زیرا آنها بوده اند راه را باز کردند و علمای شیعه را در این سطح پرورش دادند.»
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد