پروژه های مشارکتی میراث فرهنگی کشور رو به افزایش است
- شناسه خبر: 8875
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۱
- نویسنده: پشتیبانی
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، شامگاه 5 شنبه، محمد حسن طالبیان در چهارمین گردهمایی هموندان سازمان های غیر دولتی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: بخش عمده ای از پروژه های میراث فرهنگی به صورت مشارکتی اجرا می شود و حتی تعداد آن رو به افزایش است.
او با اشاره به ضرورت بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی اضافه کرد: نه تنها در اجرای پروژه های مرمتی بلکه در سایر فعالیت ها نیز تاکید ما استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است.
معاون میراث فرهنگی کشور تشکل های مردم نهاد را بازوی یاریگر و مشاور در این حوزه دانست و گفت: در حوزه های مختلف لازم است تشکل ها پای کار بیایند و جهت همکاری آن ها هیچ منعی وجود ندارد.
او در خصوص پیشنهاد حضور تشکل ها در کمیته فنی حتی منوط به عدم اخذ رای ادامه داد: در موضوعات فنی عموما رای گیری صورت نمی گیرد و بر اساس اصول، قوانین و استانداردها رفتار می شود؛ در عین حال می توان از مشاوره تشکل ها در موضوعات فنی بهره برد.
طالبیان در خصوص مطالبه تشکل ها برای تقویت سمن سراها و واگذری بناهای تاریخی به این منظور نیز اظهار کرد: هرچند مایل به اجرای این مهم هستیم اما فعلا سازوکار قانونی مناسبی نداریم و به دلیل محدودیت های قانونی قادر به اجرا نیستیم.
معاون میراث فرهنگی کشور به اهمیت آموزش، فرهنگ سازی و توانمند سازی در حوزه میراث فرهنگی نیز اشاره و تاکید کرد: در این سه حوزه تشکل ها می توانند یاری گر ما باشند.
او با تاکید به اینکه وزارت میراث فرهنگی موضوع ثبت ملی و جهانی آثار را با هدف صیانت از آن دنبال می کند، افزود: در ثبت ملی محدودیتی نداریم اما در ثبت جهانی به دلیل سهمیه تعریف شده برای کشورها لازم است به پرونده های مشترک با سایر کشورها توجه بیشتری داشت.
طالبیان تصریح کرد: ما به اهمیت بسیاری از آثار واقف هستیم اما سهمیه ثبت جهانی محدود بوده و پرونده های مشترک بین کشورها عموما در اولویت قرار می گیرد.
معاون میراث فرهنگی کشور به فعالیت 120 پایگاه ملی و جهانی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه پایگاه ها با کمبودهای مالی نیز مواجه هستند و تلاش ما رفع مشکلات مالی است.
او در خصوص موضوع چهارمین نشست سراسری تشکل های مردم نهاد با محوریت ساماندهی بافت های تاریخی نیز اضافه کرد: در بازارهای تاریخی مشکلات مشابهی وجود دارد و لازم است با طرح جامع ساماندهی عملیاتی شود.
به گفته طالبیان تشکل های مردم نهاد نیز می توانند در تدوین و اجرای این طرح جامع مشارکت داشته باشند و مردم را در اجرای طرح ها بسیج کنند.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد